VAG BC-I-05-13 Siebum-Hartmann

Marleen Siebum-Hartmann
15 december 1953 – 2 december 2021
Sinds 23 november 1973 getrouwd met Gerhard Siebum

Marleen is geboren op 15 december 1953 aan de Kamerlingswijk te Zwartemeer als dochter van Geert Hartmann en Annie Hartmann-ExeI. Bij haar doop krijgt ze de namen Anna Maria Helena met als roepnaam Leentje. Kort na haar geboorte verhuist het jonge gezin naar de Pastoor Vroomstraat in Barger-Compascuum waar nog één zusje en zes broertjes worden geboren. En Leentje wordt Marleen omdat ze dat een mooiere naam vindt, zo wil ze graag worden genoemd.

Marleen groeit op in een groot gezin. Hierdoor moet ze veel helpen in de huishouding en in de zorg voor de allerkleinsten. Op jonge leeftijd gaat Marleen werken op het laboratorium bij de AKU waar ze haar grote liefde Gerhard Siebum ontmoet. Al snel maken ze afspraakjes in de IBO bar. De liefde is wederzijds en wat volgt is een verkeringsperiode vanaf 20 maart 1971. Na iets meer dan een jaar, op 20 mei 1972 verloven Marleen en Gerhard zich.

Wanneer ze op 23 november 1973 in het huwelijksbootje stappen gaan ze wonen in Klazienaveen. Bijna één jaar later wordt op 23 september 1974 hun oudste dochter Patricia geboren. Kort daarna is er de verhuizing naar het Spaan in Barger-Compascuum. waar op 9 januari 1977 Bianca wordt geboren en op 29 augustus 1982 Evelien.

Marleen is een lieve zorgzame moeder die. toen de kinderen nog klein waren, graag meehielp op school en tijdens de spelweek. Wanneer haar gezin zich later uitbreidt met partners komen er ook kleinkinderen. Vijf kleinkinderen waar Marleen vaak op heeft gepast en waar ze erg trots op is.

Marleen houdt van haar tuin en heeft een passie voor bloemen. Bloemschikken is een grote hobby van haar. dat vindt ze geweldig om te doen. Als lid van de bloemengroep heeft ze prachtige stukken voor de kerk gemaakt. Maar ook thuis maakt ze altijd wat moois voor op de tafel. hier geniet ze erg van. Een aantal jaren is Marleen nog secretaresse geweest van GVC87, de gymnastiekvereniging die ze ook heeft helpen oprichten. Ook heeft ze nog een aantal jaren vrijwilligerswerk gedaan bij de dierenbescherming.

Samen met Gerhard geniet Marleen van mooie reizen. Heel speciaal is de prachtige Middellandse zee cruise in 2013 met daarin een bezoek aan Jeruzalem. Toch is haar leven niet over rozen gegaan. Marleen wilde altijd het beste voor iedereen en vergat daardoor zichzelf wel eens. Het verlies van haar ouders binnen een halfjaar in 2018 valt haar zwaar. Ondanks het feit dat beide een mooie leeftijd hebben bereikt is het gemis groot. Het ouderlijk huis was in één klap verdwenen.

April 2021 blijkt dat Marleen ernstig ziek is. Hoewel genezing niet mogelijk is lijkt de behandeling aan te slaan. Tot er begin november slecht bericht komt. Marleen plukt de dag. Woensdag 10 november geniet ze nog samen met Gerhard. dochters en zus van een bezoek aan Mooi Gaasterland verzorgt door de stichting Wens Ambulance Hondsrug. Daarna gaat haar gezondheid verder achteruit waardoor ze toch nog snel komt te overlijden op donderdag 2 december 2021.

Zwijgzaam. stil en zonder vragen heb jij je ziekte gedragen
Na een dappere, ongelijke strijd ben je nu uit je lijden bevrijdt

Wij herinneren ons Marleen als krachtig en oprecht. Een lieve, zorgzame vrouw, moeder en oma die we heel erg gaan missen. Woensdag  8 december hebben we haar lichaam. na de Eucharistieviering in de St. Josephkerk te Barger-Compascuum, te ruste gelegd op het parochiekerkhof aldaar.