RSIN nummer

Betaalt de belastingdienst al uw kerkbijdrage?
Dat klinkt wel mooi, toch? De belasting die uw kerkbijdrage betaalt? Maar hoe ongelooflijk het ook klinkt dat kan. Hoe dan? Eigenlijk heel simpel: door een overeenkomst met de parochie aan te gaan met betrekking tot uw bijdrage. Dit noemen we een periodieke gift.

Als u geld geeft aan onze ANBI- instelling dan kunt u dit opgeven bij uw belastingaangifte. ANBI staat voor een Algemeen Nut Beogende Instelling, d.w.z. een instelling die geen geld wil verdienen, maar die het geld dat zij krijgt wil gebruiken voor ieders welzijn. En dat wil onze parochie natuurlijk ook.
Alleen als u uw gift opgeeft dan moet u meer dan een bepaald bedrag gegeven hebben, voordat u er zelf belastingvoordeel van heeft. MAAR…

Als u een overeenkomst aan gaat dan niet! Voor elke euro die u aan de parochie (lees eigenlijk uw locatie) geeft, hoeft u minder belasting te betalen. Hoeveel minder ligt aan uw totale inkomsten, maar minimaal krijgt u 30 % terug. Dus als u 10 euro geeft, betaalt de belastingdienst er minimaal 3 euro van aan u terug (of hoeft u minder te betalen).

Hoe het precies werkt? We laten het u graag zien! U kunt een afspraak maken via de parochietelefoon.

Het RSIN nummer is het nummer dat onze parochie bij de belastingdienst heeft en dit nummer staat ook op uw periodieke gift.

Ons RSIN nummer is 825341565.