VAG BC-I-05-09

Henderika Maria (Ria) Kuhl-Arling

* 30 juni 1945                      † 19 augustus 2022

Echtgenote van Geert Kuhl

Ria werd geboren in Klazienaveen in een gezin van twaalf  kinderen. Ze groeide op aan de Dordsedijk, waar ze na de lagere school naar de huishoudschool ging. Na de huishoudschool heeft ze de assistentenopleiding gevolgd, waarvan ze later veel profijt heeft gehad. Na haar opleiding ging ze werken op de Danlon in Emmen tot de geboorte van Magret. Toen de kinderen van de lagere school af waren, ging Ria werken in de kinderopvang. Dit was haar passie. Ondank haar ziekzijn heeft ze dit volgehouden tot haar prepensioen.

Op zeventienjarige leeftijd ontmoette ze Geert, waar ze na vijf jaar verkering mee getrouwd is. Als eerste werd Magret geboren. Na Magret kwamen Anne-Marie en Miriam. Ria zorgde met veel plezier voor haar kinderen en bezorgde hen een hele fijne zorgeloze jeugd. Ze was enorm trots op haar kleinkinderen, waar ze veel op heeft gepast.

Toen de kinderen de deur uit gingen, bleef Ria met Geert reizen. Geliefd waren de bedevaartsoorden Czestochowa, Lourdes,  Kevelaer,  Medjugorje en Banneux. Met vrienden reisden ze naar Amerika, Italië, Spanje en Rusland. Een hoogtepunt was de reis naar Israël, waar ze gedoopt is in de Jordaan. Ria leerde op latere leeftijd accordeon spelen en speelde in een band met haar zussen. Ook genoot ze van het zangkoor waar ze veertig jaar lid van was.

Na haar werkzame leven werd er dagelijks een flinke wandeling gemaakt. Ze vond het belangrijk om in goede conditie te blijven. Sinds 2017 laaide haar ziekte op en heeft ze veel intensieve behandelingen ondergaan. Dit heeft ze moedig en positief gedragen, maar ze heeft de strijd niet kunnen winnen. We herinneren Ria als een hele lieve zorgzame en gelovige vrouw, moeder en oma. We gaan haar enorm missen. Op haar sterfbed is ze bediend door de bisschop van Groningen.

Woensdag 24 augustus hebben we haar lichaam, na de Eucharistieviering in de St. Josephkerk,  te ruste gelegd op het parochiekerkhof.